Anulatie voorstellingen maart 2022

De meesten onder jullie zullen het al wel via via of in de wandelgangen vernomen hebben dat het bestuur begin december – met heel veel spijt in het hart maar toch unaniem – heeft besloten dat de opvoeringen van “Dolle pret in’t cabaret” in maart 2022 niet zullen doorgaan.

Door dat vervelende Coronavirus met al z’n mutaties en besmettingsgolven werd het al snel dit najaar in Kasterlee verboden om samen te komen voor repetities. Kasterlee stond aan de top van de besmettingen in Vlaanderen!  Buiten repeteren mocht wel, maar met z’n vijftienen uren in de herfst- en winterkou doorbrengen is gewoon absurd, en zou gegarandeerd voor een aantal snotvallingen of erger gezorgd hebben.  

Het ziet er voorlopig ook niet naar uit dat er vanaf begin 2022 echte versoepelingen zitten aan te komen.  Integendeel, net na Kerst worden de maatregelen weer verstrengd door de zoveelste variant, onze “vriend” Omikron deze keer…  Op een paar maanden… of misschien maar weken… een toneelvoorstelling zoals “Dolle pret” op een deftige manier voorbereiden is ook een scenario uit Absurdistan.

We hopen met jullie dat er toch ’s ooit een einde komt aan deze ellende, want het is zó plezant om als toneelploeg toe te leven naar een nieuwe productie door samen te repeteren, decors te maken, kleren uit te zoeken, en vooral heel veel plezier te maken.

Maar …

genoeg getreurd en tijd voor een stralend lichtpuntje : we hebben de zaal in het OC niet geannuleerd! 

Meer nog : we zijn volop aan’t brainstormen en verzinnen, uitvogelen en uitspinnen of en wat we daar dan wél kunnen organiseren, en liefst niet alleen voor onze ID-leden maar ook voor hun families en vrienden.  Zodat we mekaar zeker niet uit het oog verliezen en samen toch plezier kunnen beleven!

Er volgt dus binnenkort meer én beter nieuws, in de hoop dat het voorjaar 2022 zich aandient zonder de zoveelste nieuwe variant of golf met alle gevolgen vandien.

Lieve toneelvrienden, we wensen jullie allemaal heel gezellige Kerst- en eindejaarsdagen en een bruisend begin van het nieuwe jaar!

Tot gauw in 2022 !

Warme kerstgroeten en Nieuwjaars groeten van het ID-bestuur.